Образовање се не састоји од тога колико сте запамтили или колико знате. Састоји се од тога да разликујете колико знате, а колико не.

Anatole France

Добар образовни систем ће нас научити макар то колико мало знамо и колико још треба да учимо.

Ser Džon Labok

Промоција за сваког ђака

Created: Monday, 19 October 2015

   

 У оквиру манифестације „Дани Настасијевића” у организацији Библиотеке „Браћа Настасијевић“, ауторка за младе Виолета Бабић посетила је Горњи Милановац. Библиотека је организовала дружење једне од најчитанијх ауторки издавачке куће „Креативни центар“ са ученицима основних школа.

У договору са представницима Библиотеке, наставници српског језика су одабрали неколико ученика да присуствују овом догађају. У име наше школе промоцији су присуствовале ученице 7/3 са својом наставницом.

Једночасовна интерактивна промоција, осим што је била врло забавна, била је и врло корисна јер су ученице могле да сазнају шта је то ауторку врло популарне „Књиге за сваку девојчицу“ нагнало да почне да пише. Ученице је занимало и како је једна жена успела да напише један приручник за дечаке. Присутни су сазнали да је врло корисно писати лични дневник; где често грешимо у писању и говору; ко је лектор...  Сазнали смо, на пример, да је нешто ганц ново, а не гланц ново; да тачне одговоре штриклирамо, а не штиклирамо - и још много чега.  Посетиоци су, такође, могли и да купе неке од ауторкиних књига, које ће бити изложене и на предстојећем Сајму књига у Београду на штанду издавачке куће „Креативни центар“.

Пошто су наше ученице већ имале свој примерак врло популарне „Књиге за сваку девојчицу“, ауторка им је потписала књиге и написала посвету.

Виолета Бабић је професор српског језика, лексикограф, лектор, уредник, писац књига за децу и младе. Презаузета је, али увек насмејана. Њене најпознатије књиге су: „Књига за сваку девојчицу“, „Књига за сваког дечака“, „Књига за девојке и њихове момке“, „365 језичких цртица“, „366 језичких цртица“.

Designed by Danijela

Copyright © 2018 Основна школа "Свети Сава" Горњи Милановац. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.