Образовање се не састоји од тога колико сте запамтили или колико знате. Састоји се од тога да разликујете колико знате, а колико не.

Anatole France

Добар образовни систем ће нас научити макар то колико мало знамо и колико још треба да учимо.

Ser Džon Labok

„Кад су слова имала име“

Created: Wednesday, 08 November 2017

          У горњем холу Основне школе „Свети Сава“, 7. новембра 2017, постављена је изложба радова под називом „Кад су слова имала име“, коју су осмислиле и реализовале ученице седмог разреда са својом наставницом српског језика Вањом Вукосављевић. Идеја за изложбу настала је на часовима српског језика у седмом разреду, при обради наставних јединица које су се тицале старословенског језика, посебно једног од његових двају писама - ћирилице. Смисао изложбе је упознавање ученика и свих који погледају изложбу са првобитним облицима ћирилице, називима и бројношћу слова, али и могућност интересантних поређења савремене и старословенске ћирилице. Посетиоци могу да виде како су изгледала слова старословенске ћирилице, који су назив имала и како се изговарају. Присутни су могли и да, након што погледају све радове, на папириће за то припремљене сами покушају да запишу своје име користећи слова старословенске ћирилице. Вечерас су са нама били ђаци, колеге и родитељи ученика наше школе, као и полазници ликовне радионице Звезде Хелиос са својом наставницом ликовне културе Драганом Бакић.

На припремању изложбе радиле су ученице:

Анђелија Петровић 7/1

Анастасија Новаковић 7/1

Ирина Јанковић 7/1

Кристина Пантелић 7/1

Милица Драшкић 7/1

Катарина Аџић 7/1

Сара Вујичић 7/3

Ксенија Сретеновић 7/3

Јована Ненадовић 7/3

Сара Радојичић 7/3

Кристина Момчиловић 7/3

Бојана Вујадиновић 7/3

 

Изложба је припремана од 14. октобра и најављена је путем званичне Фејсбук странице Основне школе „Свети Сава“ и „Таковских новина“.

Предвиђено је да изложба буде отворена за посетиоце свим радним данима у новембру.

Фотографије са изложбе могу се погледати на званичној Фејсбук страници Основне школе „Свети Сава.

Designed by Danijela

Copyright © 2018 Основна школа "Свети Сава" Горњи Милановац. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.