„Јачање улоге ученика и наставника у превенцији дискриминације и промоцији интеркултуралних вредности у школама“

Врсте и нивои насиља

Created: Friday, 19 May 2017

Чланови Ђачког парламента наше школе извели су акцију обавештавања свих ученика о врстама и нивоима насиља, а у циљу подизања  личне одговорности. Они су у сваку учионицу и кабинет школе окачили табеле о насиљу, како би ученици у сваком тренутку могли да се информишу о овоме и да се подсете да се насиље не толерише! Одличне табеле о нивоима насиља преузели су из Приручника за рад са децом ,Ужичког центра за права детета.  

Кутија поверења

Created: Friday, 19 May 2017


Ученици седмог разреда који похађају предмет Грађанско васпитање, осмислили су Кутију поверења за ученике наше школе. Кутија има за циљ превенцију дискриминације и насиља и правовремено деловање у циљу спречавања ових појава. Ово је још једна у низу активности ученика у оквиру Пројекта Ужичког центра за права детета.

Обележен дан планете Земље

Created: Thursday, 04 May 2017

Ученици четвртог разреда обележили су 22. април – Дан планете Земље, у холу школе изложили су паное са цртежима. Цео април месец посвећен је екологији, добром односу према природи, а у том циљу организована је и недеља лепих речи ( од 17. до 21. априла )

Циљ ове акције је унапређење међусобних односа, боља комуникација и неговање толеранције, као и уважавање различитости међу ученицима. Идеју су предложили и реализовали четвртаци, уз помоћ учитељице Биљане Милошевић.

Осликавање зида школе

Created: Friday, 19 May 2017

Ученици петог  разреда који похађају изборни предмет Цртање, сликање, вајање, почетком маја месеца 2017. године осликали су спољни зид школе. Ово је њихов предлог, како би улепшали улаз у школу, а уједно показали свој таленат.  Сав потребан материјал набављен је уз подршку Ужичког центра за права детета, а у оквиру Пројекта о превенцији дискриминације. Идеја је одушевила и остале петаке наше школе, који ће и након завршетка Пројекта, наставити да осликавају остале зидове школе који су уништени графитима. Главни донатор материјала је фирма „Звезда Хелиос“ из нашег града, која нам увек излази у сусрет.

Реализација Пројекта у 5. Разреду

Created: Monday, 10 April 2017

      На часовима одељењског старешине у петом разреду, ученици су упознати са темама о правима детета, одговорности ученика у школи, партиципацији, дискриминацији и насиљу. На изборном предмету Цртање, сликање, вајање, које посећује већина петака, они су кроз ликовне радове презентовали тему дискриминације и успут разговарали о мерама за њено спречавање, давали идеје и предлоге. Часове овог предмета држала наставница Јасмина Трнавац.

Designed by Danijela

Copyright © 2018 Основна школа "Свети Сава" Горњи Милановац. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.